Eerste opzet FAQ Project-RI&E Installatiebranche

 

1. Hoe kan ik inloggen bij de Project-RI&E I&I?

U doet dit door zelf uw eigen inlogcodes aan te maken. Welke inlogcodes u daarvoor gebruikt staat u vrij. Het advies is om er voor te zorgen dat u één algemene gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt voor alle medewerkers die project-RI&E’s voor uw bedrijf opstellen: alleen zo komen alle project-RI&E’s in één lijst en zijn zij voor iedereen, die over de codes beschikt, toegankelijk. Als iedereen zijn eigen inlogcodes gebruikt dan heeft men slechts toegang tot de zelf opgestelde project-RI&E’s en kunnen de project-RI&E’s niet door anderen ingezien of geraadpleegd worden.

 

2. Kan ik met de inloggegevens voor de project-RI&E I&I ook inloggen bij de bedrijfs-RI&E I&I?

Nee, dit kan niet. Voor de bedrijfs-RI&E I&I gebruikt u de codes voor uw bedrijf van OTIB-online of OOI. Voor de project-RI&E stelt u zelf uw inlogcodes op. Zorg er voor dat u hiervoor één algemene gebruikersnaam en wachtwoord instelt voor alle medewerkers die project-RI&E’s: zo komen alle project-RI&E’s in één lijst en zijn zij voor iedereen toegankelijk en te raadplegen.

 

3. Kan iedere medewerker, die voor ons project-RI&E’s moet opstellen, gebruik maken van een eigen code?

Ja, dat kan, maar dat is zeer onverstandig. Als iedereen zijn eigen inlogcodes instelt dan heeft men slechts toegang tot de zelf opgestelde project-RI&E’s. Zorg er dus voor dat u één algemene gebruikersnaam en wachtwoord instelt voor alle medewerkers die project-RI&E’s: alleen zo komen alle project-RI&E’s in één lijst en zijn zij voor iedereen, die over de codes beschikt, toegankelijk.

 

4. Kunnen meerdere medewerkers samen een project-RI&E opstellen?

Dat kan zeker, zolang zij beschikken over dezelfde codes om in te loggen.  Onderling moet men wel afspreken wie welk deel voor zijn rekening neemt: elk van deze medewerkers heeft namelijk toegang tot de hele project-RI&E.

 

5. Hoe maak ik een nieuwe project-RI&E aan? 

Bij de eerste keer inloggen maakt u direct een eerste project-RI&E aan. Daarmee kunt u meteen aan de slag. Daarna kunt u – of een (andere) medewerker – onder de tab ‘Instellingen’ aanvullende RI&E’s maken. Die maakt u door bij ‘nieuw project’ een nieuwe project-RI&E te maken die u zelf een naam geeft. Zorg altijd voor een goed herkenbare naam, zodat u elke project-RI&E snel en gemakkelijk terug kunt vinden. Spreek onderling in het bedrijf af welke gegevens in ieder geval altijd in de naam moeten staan (bijvoorbeeld projectnummer, datum, naam project e.d.), zodat deze in de lijst gemakkelijk terug te vinden zijn.

 

6. Ik wil een aantal aanpassingen aanbrengen in een bestaande project-RI&E. Blijven die wijzigingen zichtbaar?

Nee, zodra u in een bestaande project-RI&E wijzigingen aanbrengt dan zijn deze definitief. Wilt u de huidige versie wel bewaren dan kan dit door er eerst een rapport van te maken en deze op te slaan als pdf.

Het kan zijn dat u een bestaande project-RI&E wilt gebruiken voor een nieuw project, dat (vrijwel) hetzelfde is als een eerder project dat u heeft uitgevoerd. In dat geval kunt u gebruik maken van de dupliceerknop. Klik op de knop ‘Bedrijfsgegevens’, dan ziet u onderin uw scherm de knop ‘naar projectenoverzicht’. Klikt u hier op dan verschijnt de hele lijst van project-RI&E’s, met aan de rechterkant telkens de dupliceerfunctie. U kunt hiermee één van de bestaande project-RI&E kopiëren (dupliceren) voor het nieuwe project en opslaan onder een nieuwe naam.

LET GOED OP: álle inhoud wordt gedupliceerd, dus ook onderdelen die níet van toepassing zijn op het nieuwe project. Ga dus altijd goed na op welke punten het nieuwe project verschilt van het eerdere project en pas dit aan!

 

7. Ik wil niet telkens voor elk project, dat (vrijwel) hetzelfde is als eerdere projecten, een nieuwe project-RI&E opstellen. Hoe los ik dit op?

Het kan zijn dat u een bestaande project-RI&E wilt gebruiken voor een nieuw project, dat (vrijwel) hetzelfde is als een eerder project dat u heeft uitgevoerd. Dan kunt u gebruik maken van de dupliceerknop. Klik op de knop ‘Bedrijfsgegevens’, dan ziet u onderin uw scherm de knop ‘naar projectenoverzicht’. Klikt u hier op dan verschijnt de hele lijst van project-RI&E’s, met aan de rechterkant telkens de dupliceerfunctie. U kunt hiermee één van de bestaande project-RI&E kopiëren (dupliceren) voor het nieuwe project en opslaan onder een nieuwe naam.

LET GOED OP: álle inhoud wordt gedupliceerd, dus ook onderdelen die níet van toepassing zijn op het nieuwe project. Ga dus altijd goed na op welke punten het nieuwe project verschilt van het eerdere project en pas dit aan!

 

8. Er wordt in de toelichtingen regelmatig verwezen naar het Blauwe Boekje van Uneto-VNI. Ben ik verplicht om dit aan te schaffen? 

Nee, u bent zeker niet verplicht om dit aan te schaffen. Het Blauwe Boekje bevat wel veel informatie die behulpzaam kan zijn. Overigens zijn enkele bijlagen uit het Blauwe Boekje ook als document beschikbaar in de project-RI&E. U kunt deze gratis downloaden en gebruiken.