Welkom bij de Project RI&E van I&I Mens en Werk


Met dit instrument maakt u een RI&E voor alle werkzaamheden die uw medewerkers buiten de deur doen. Het is dus een aanvulling op de Bedrijfs-RIE. Samen vormen ze de RI&E voor uw bedrijf.

Omdat ieder project weer anders is, is er voor werkzaamheden op locatie een apart RI&E instrument gemaakt. Hier kunt u voor ieder project de risico’s in kaart brengen en aangeven hoe u in dat project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. Aan het einde krijgt u een document met een overzicht van de risico’s en de maatregelen waar u op het project rekening mee gaat houden.

Wat zit er in het instrument?


Allereerst beantwoordt u een paar algemene vragen. Werkt u samen met anderen aan een project? Of juist als enige partij? Zo komt u direct bij de juiste vragenlijst voor elk project: de project-RI&E.

Met behulp van deze vragenlijst bekijkt u of een bepaald risico in het project te verwachten is. Vervolgens kunt u de door u gekozen noodzakelijke maatregelen aangeven en kunt u vervolgens een overzicht printen met de maatregelen voor dit project. .

TIP: Gebruik de handleiding als u de RI&E voor het eerst maakt: zo raakt u sneller vertrouwd met het instrument. 

VCA


De RI&E van I&I is gebaseerd op de Arbowet. VCA stelt specifieke eisen aan het arbobeleid en ook hoe u de project-RI&E invult. VCA-bedrijven moeten de eisen van VCA goed in de gaten houden: de RI&E van I&I dekt niet alle aspecten van VCA af. Raadpleeg uw VCA handleiding.

Aan de slag


Om de project RI&E te gebruiken heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord (account) nodig.

Let op: als anderen binnen uw bedrijf ook gebruik maken van het instrument, dan kan ieder apart een account kiezen of u kunt gezamenlijk op één account werken. Samen op één account betekent dat iedereen overal bij kan (het wachtwoord kent!) en dat u overzicht heeft over het gehele bedrijf (alle project RI&E’s komen dan in één lijst te staan). Handig als u RI&E’s wilt delen.

Om te starten maakt u een account aan, waarbij u eerst informatie invult zoals de naam van het bedrijf en het adres. Let op: deze gegevens staan straks in de project RI&E als adres en contactpersoon van het bedrijf! U kunt wel bij ieder project ook een aparte projectverantwoordelijke en zijn contactgegevens opgeven.

Als u het account heeft aangemaakt, kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord steeds weer gebruiken om in het instrument te komen.

Voor verdere uitleg over het instrument kunt u gebruik maken van de handleiding, die u aantreft na het inloggen. 

Hulp


Heeft u inhoudelijke vragen of suggesties  of vragen over de technische werking: stuur dan een mail naar info@ii-mensenwerk.nl.

Instrumenten I&I MensenWerk


De Bedrijfs-RIE en de Project-RIE worden u aangeboden door I&I MensenWerk, een samenwerkingsverband van vakbonden en werkgeversorganisaties in de branche. Beide instrumenten kunt u kosteloos gebruiken. De branche-RI&E I&I MensenWerk maakt gebruik van de kennis en know how die in de sector aanwezig is rond veilig en gezond werken, zoals bijvoorbeeld vastgelegd is in de Arbocatalogus I&I en het Blauwe Boekje van Uneto VNI.